'In de ochtend het kerkhof bezocht met de graven van Vincent en Theo. Het ligt direct tussen de velden en we zijn er de hele ochtend  blijven werken.

Niet eenvoudig om die geel-groene kleur van de velden te krijgen. Ik was gefascineerd door het groen maar vertaalde dat in blauw... ik weet ook niet waarom. De zon scheen heel fel en na verloop van tijd merkte ik dat je door het felle zonlicht, inderdaad de neiging krijgt om met grote contrasten te werken. Het licht is helder en hard in mei en in het midden van de dag zie je de kleuren minder goed, enkel verwitte kleuren en donkere schaduwen.
Door de kleine hoogteverschillen krijg je de glooiende horizonlijn van Van Gogh. Niet overdreven maar waar. De wegen slingeren zich door de velden. Ik merk dat ik me deze dag nog niet goed kan concentreren. Zoveel indrukken! Gewoon maar doorgaan....'

'... Eind van de dag een bezoek aan het huis van Doctor Paul Gachet. Er was 's avonds een concertje en het was heerlijk om alvast wat in de tuin te zijn( we willen er morgen gaan werken). Er staan veel medicinale planten en bloemen.
In het huis was een ladekast met enkele kopergravures van Dr. Gachet. Ik vond deze erg mooi. Een heel gevoelige, bewegelijke lijn. Kleine, liefdevolle prenten, fijn om naar te kijken. In een gesprek met een suppoost in het huis van Dr. Gachet kwamen we erachter dat voor de Fransen de kunstenaar Pisarro erg belangrijk is. Hij was een naaste vriend van Dr. Gachet, en hij zette vele kunstenaars met hun werk op een nieuw spoor. Dr. Gachet werd ook door hem geïnspireerd. 
In de B&B nog even gezellig met Hélène zitten kletsen. Een heerlijk warm mens met een geweldig positieve uitstraling, we voelen ons alletwee heel goed hier. '