ZOMERATELIER ZUNDERT 2019


Velden in de verf

De natuur en de velden rondom Zundert met de vele boomkwekerijen, het thuisland van Vincent Van Gogh, zijn al jaren een inspiratiebron voor vele kunstenaars! Bijzonder is het weidse landschap, dat wordt getekend door de ritmische patronen van de boompjes. Het is verrassend van kleur en sfeer en nodigt uit om te gaan schilderen. Buitenschilderen in het veld is heerlijk. Deze zomer worden er workshops buitenschilderen georganiseerd waarin de natuur en dit landschap centraal staan.

Passie ter plekke

Als je ter plekke tussen de velden zit en rustig om je heen kijkt wordt je geraakt door de schoonheid van de natuur. Je ziet en voelt de toewijding en passie waarmee de boomkwekers en aardbeientelers de velden bewerken. Het weidse landschap kan je inspireren, een wolkenlucht boven het veld, een grote boom..... maar ook een rand kleurige veldbloemen...Hoe begin ik hieraan? Hoe schilder of teken ik die boom, hoe loopt nu dat weggetje? Is dat perspectief? Het zijn vragen die ter plekke beantwoord worden.

Wie en Waar

De cursussen en workshops worden gegeven door beeldend kunstenares Elsbeth Veerman.
'Al meer dan 20 jaar begeleid ik mensen in workshops schilderen. Buitenwerken in de natuur is het liefste wat ik doe!
Ik deel graag mijn passie voor de schilderkunst door kennis en vaardigheden over te brengen en feedback te geven. Tijdens het werken begeleid ik ieder individueel. Of je nu beginner of gevorderde bent, iedereen kan deelnemen.' Op aanvraag kan er een workshop voor een groep georganiseerd worden. De loods van Boomkwekerij PCC van Hasselt is dit jaar de thuisbasis voor het
zomeratelier. Hier vinden de atelierdagen plaats en wordt de cusus aquarel gegeven. Het is ook het vertrekpunt voor de workshops buitenschilderen. De loods biedt ruim voldoende mogelijkheden om binnen te werken.

CURSUS WATERTECHNIEKEN

DATA: vr. 7/6, 14/6, 21/6, 28 /6 van 9.30 tot 12.30 u.
Voor beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt in een kleine groep(4-8 pers.) en er is individuele begeleiding.
KOSTEN: €135,00, (4 dagen), materialen inbegrepen.

Deze cursus is een serie lessen rond het gebruik van aquarelverf, gouacheverf en gekleurde inkten. Er worden een aantal technieken aangeboden, die goed bruikbaar zijn bij het buiten schilderen. We werken aan de hand van de thema’s landschap en natuur.

2-DAAGSE WORKSHOP BUITENSCHILDEREN
DATA:
wo. 12/6 en do. 13/6 van 13.00 – 17.00 u.
di. 18/6 en wo. 19/6 van 9.00 – 13.00 u.
Voor beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt in een kleine groep (4-8 pers.) en er is individuele begeleiding.
KOSTEN: €85,00,(2 dagen), materialen inbegrepen.
(papier, alle tekenmaterialen, krijt en aquarel- en gouacheverf, stoeltjes enz.)

In deze 2 dagen werken we buiten op verschillende locaties. In het veld maken we meerdere schetsen. Er is aquarel- en gouacheverf beschikbaar voor degene die met verf wil werken. Neem een zonnehoed mee of een zonneklep, bescherm je goed met kleding en zonnecreme.

ATELIERDAGEN
DATA: do.19/7 en vr. 20/7 van 10.00 – 16.30 u.
Voor beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt in een kleine groep (4-8 pers.) en er is individuele begeleiding.
KOSTEN: €50,00 (per dag) Deze dagen zorgt ieder zelf voor zijn eigen teken- en schildermaterialen, papier en/of doek. Tegen een kleine kostenvergoeding kunnen deze materialen ook voorzien worden. We werken de hele dag in het atelier in de loods. Het is een gelegenheid om de gemaakte schetsen eens groter uit te werken of op doek te zetten met acrylverf.
Neem ook een lunchpakketje mee.


Inschrijvingen
Voor deelname aan de activiteiten geldt dat het deelnamegeld voor aanvang betaald dient te worden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving met de gegevens voor betaling. Voor alle activiteiten geldt dat er koffie, thee en water geschonken wordt, dit is inbegrepen in het deelnamegeld.
Locatie
De loods van de Boomkwekerij PCC van Hasselt, Laarakkerstraat 3, 4881 NK
Zundert. Bij de loods kan men parkeren.
Voor info: www.pccvanhasselt.nl
Informatie:
Voor meer informatie en inschrijvingen:
Elsbeth Veerman 00316 10799340
www.backpackersartgallery.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.