Backpackersartgallery is een project van Margriet Oomen en Elsbeth Veerman.

Backpackersartgallery est un projet d’art de Margriet Oomen et Elsbeth Veerman.    

Reizen langs een levenslijn met Vincent van Gogh, Zundert - Auvers sur Oise.

In oktober 1881 schrijft Vincent van Gogh:
De natuur begint altijd met de tekenaar te weerstaan, maar zo wie het waarachtig ernstig opneemt, laat zich door die tegenstand niet van streek brengen, integendeel, 't is prikkel te meer om te overwinnen, en in de grond zijn de natuur en een oprecht tekenaar het eens. Maar de natuur is zeer zeker intangible (onaanraakbaar), toch men moet haar aanpakken, en dat met vaste hand.

Ook wij zitten de natuur, zoals Vincent het ook beschreef, op de hielen. Geweldige ervaringen doen wij gedurende de verschillende jaargetijden steeds weer op. Serrer de près vaut mieux que lâcher - op de hielen zitten is beter dan loslaten.

 

Opening van de tentoonstelling in KUNSTATION UDEN is op zondag 30 april om 15.00 uur.
Op deze tentoonstelling tonen Margriet Oomen, Alfons Arts en Elsbeth Veerman schilderijen, tekeningen en werken op papier.
Daarnaast  wordt ook het project 'backpackersartgallery', reizen langs een levenslijn met Vincent Van Gogh, gepresenteerd.
Dit project van Elsbeth en Margriet is een beeldend verslag van de werkperiodes die ze hadden in Zundert, Auvers sur Oise én Nuenen waar ze sinds vorig jaar gestart zijn.

 

Bekijk de actuele lijst van tentoonstellingen voor 2016 klik hier ...

Werk van Elsbeth en van Margriet zijn te zien op de expositie in de van Gogh Kerk, Markt 4 in Etten-Leur.
Vincent Vincent Vincent is een tentoonstelling van kunstenaars uit Breda en omgeving. Met onder andere werken van Yvonne Né,Cocky Lina-Oomen,Steffen Maas, Wiesje Peels, Pien Storm van Leeuwen, Frans van Veen, Lidy Meier, Ada Krowinkel en lees meerVanuit verschillende disciplines zoeken de verschillende kunstenaars een relatie tussen hun kunst en de drie Vincenten.fotograaf Theo Ruikes

 

38 kunstenaars zien van gogh
curator c o r n e l  b i e r e n s
R&R
REUTEN
GALERIE

DE TENTOONSTELLING IS TE ZIEN van 16 01 16 TOT 21 02 16 OPEN WO T/M ZA V 13 TOT 18 U EN OP AFSPRAAK 
ADRES: PRINSENGRACHT 510  1017 KH  AMSTERDAM
T.:  020  6207537 E.: REUTENGALERIE(@)UPCMAIL.NL W.: WWW. GALERIES.NL/REUTEN 

Vorig jaar bij ons eerste bezoek aan Auvers sur Oise was ik geboeid door de geborgenheid van het dorp. De bloemen bloeiden uitbundig in alle straten en de kleuren en geuren waren heerlijk!

Ik heb daar toen bloembladeren verzameld en gedroogd; ik wist niet waarom.

Thuisgekomen, dacht ik aan een artikel dat ik ooit las over een solitair levende bij.

Deze bij, Osmia Avosetta genaamd, bouwt met modder en bloembladeren voedingsrijke 'geboortekamers' voor haar nageslacht. Ze vult ze met nectar en pollen en legt er haar eitjes in.

Om de verbinding tussen Zundert en Auvers sur Oise voelbaar te maken (zowel de geborgenheid van beide plaatsen voor Vincent als de nabijheid van zijn broer Theo), heb ik ook bloembladeren in Zundert verzameld en gedroogd.

Met de bloembladeren uit Zundert en Auvers sur Oise heb ik vervolgens cocons, 'geboortekamers', gemaakt in de maanden mei, juni en juli 2014. Het zijn er in totaal 6 geworden.

 

Klik op onderstaande afbeelding om naar Youtube filmpje te gaan ... en beleef de mooie wandeling door Auvers sur Oise, gemaakt door Margriet Oomen

Vincent Vincent Vincent - Reis door de tijd - 29 augustus tot en met 4 oktober 2015

Binnen het project hebben Margriet en Elsbeth gewerkt in Zundert en Auvers-sur-Oise, respectievelijk de geboorte- en sterfplaats van Vincent. Daar vonden zij hun inspiratie. Het werd een reis door de tijd. Hun indrukken hebben ze verwerkt in een serie pochoirs (een druktechniek). In de Pochette, bestaande uit zes pochoirs, zijn beelden samengebracht die als totaliteit iets vertellen over hun verbondenheid met Vincent van Gogh.

Groepsexpositie in Princenhage - Breda

29 augustus t/m 4 oktober 2015
elke zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur
Princenhaags Museum Haagweg 334bis